Om Kennel Woho

Kennel Woho drivs sedan 2009 av syskonparet Magnus och Marie-Louise Engström. Två riktiga schäferentusiaster som fokuserar på att föda upp tyska schäfrar som både är mentalt tilltalande och stabila och som har ett utseende som en riktig tysk schäfer.

Grunden för kenneln lade  Marie-Louise när hon insåg att det var svårt att köpa en schäfer som uppfyllde hennes krav på en hund, en schäfer som både skulle ha ett stabilt lynne och ett riktigt schäferutseende.

Marie-Louise bestämde sig är och då för att ändra på detta och började själv föda upp hundar för att visa att det faktiskt går att avla fram vackra hundar som både är mentalt stabila och som har ett vackert yttre.

Tillsammans med Magnus  startade de 2009 kenneln Woho och började uppfödningen på allvar.  Idag föder syskonparet inte bara upp fantastiska tyska schäfrar, de erbjuder också hundarnas mattar och hussar en möjlighet att bli fantastiska hundförare.

– Ja, vi har ett jätteroligt team av entusiaster som alla har hundar från oss, säger Marie-Louise.  Vi tränar varje söndag, ibland kan det vara inför en utställning men oftast är fokuset på lydnad, skydd och spår. Både valpar, unghundar, vuxna hundar och pensionärer är välkomna, vi anpassar träningen efter vilka som dyker upp. Magnus tillägger:

– För oss är det sociala i vårt team minst lika viktigt som själva träningen.  Fika och hundsnack är två viktiga delar.

– Ja, vi vill att våra valpköpare ska känna sig välkomna oavsett om de är vana vid hundar eller om det är deras första hund, säger Marie-Louise. I teamet kan man fråga vad man vill, vi hjälper varandra. Teamet består av nya, vana, unga och gamla. Vi är som en familj och vi har jättekul tillsammans!